Vannacht heeft er een uitslaande brand gewoed onder de afdak waar de Stichting “Vrienden van Suriname” een grote hoeveelheid schoolmeubilair had opgeslagen. De brandweer moest alle moeite doen om de brand te blussen.

Door de brand is het dak voor een deel beschadigd. Ca 100 tafeltjes en stoeltjes gingen in vlammen op. Er staat echter nog een flinke hoeveelheid schoolmeubilair, klaar om verscheept te worden. Probleem is echter dat er asbest is vrijgekomen en het de vraag is of het we het schoolmeubilair dat niet beschadigd is wel mogen vervoeren. Experts moeten gaan beoordelen of dit veilig is.

Zoals bekend zouden we op maandag 3 april as beginnen met het laden van het schoolmeubilair. Uiteraard wachten we het bericht van de experts af want we willen natuurlijk geen enkel risico nemen.

Al met al betekent dit voor de Stichting een grote strop, veel vrijwilligers hebben energie besteed op om het meubilair te vergaren, maar nog erger is het voor de kinderen in Suriname die nu verstoken blijven van fatsoenlijk meubilair.

Overigens gaat het laden op maandag 3 april as wél door want er staat in de loods zelf nog veel (medische) hulpmiddelen.

Beelden van https://m.112rivierenland.nl/nieuws/25011-tiel-brand-in-loods-van-de-stichting-vrienden-van-suriname