De St “Emmen Verwelkomt” / Pax Christi (dhr Sarkam en mevr Bijen) heeft onze hulp gevraagd voor het Indianendorp Coeroeni, een Indiaans dorp bij de grens van Brazilië in het Amazonegebied. 

Er wonen verschillende stammen met hun eigen taal, zoals de Trio’s, de Aruwaken en de Wayana’s Indianen. Sommige stammen zijn nog niet in aanraking gekomen met de westerse samenleving. Het dorp Coeroeni heeft sinds februari 2023 een school. Voor het eerst spreken de kinderen een andere taal, namelijk de Nederlandse taal en de Surinaamse taal.

Op dinsdag, 25 juni gaan vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname weer een grote container met hulpgoederen laden. Adres: Passewaaijse Hogeweg 1 Tiel. Deze keer gaan we voornamelijk schoolmeubilair en school attributen zoals pennen, schrijf papier ed,voor het dorp Coeroeni laden.

In Suriname zal de inklaring gedaan worden door dhr Mohan, Douane expediteur.

Samen Surinaams eten en wedstrijd Nederlands elftal kijken

Na het laden zijn we door Rina en Jan van de camping Tussen de Dijken uitgenodigd om in de kantine een hapje Surinaams te eten en daarna de EK wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Oostenrijk te zien. 

Evelien van Melle van de St Switie Marien zal het Surinaams eten bereiden (we weten dat dit meer dan uitstekend smaakt!!)

Omdat we uiterlijk om 17.00 uur klaar willen zijn met laden gaan we om

  • 10 uur starten met het klaarzetten van de goederen;
  • 12.00 uur een broodje eten;
  • uiterlijk 12.30 uur is de container aanwezig en starten we met laden
  • 17.00 uur Surinaamse maaltijd
  • 18.00 uur EK wedstrijd

Alle hulp is welkom.