Vrijwilligers van de St Vrienden van Suriname hebben gisteren de 11e container geladen met medische hulpgoederen, (ism de St Switi Marien) voornamelijk bestemd voor het Diakonessenhuis in Paramaribo. 

Daarnaast werden er goederen ingeladen voor huize Betheljada, (oa een bed bad, verband en een til lift) voor een patiënt mevr Widya (rolstoel, po stoel en scootmobiel)  en goederen voor ’s lands hospitaal en voor de Stichting Kracht voor de Toekomst Stichting Standing Firm. 

Vooraf hadden vrijwilligers al een en ander klaargezet. Jammer genoeg moest men in de stromende regen werken maar dat mocht de pret niet drukken. De container werd bomvol geladen (zie foto’s) Tijdens de lunch werd een visje gegeten (zie foto) en na afloop werden de vrijwilligers  door Jan en Rina ontvangen in hun gezellige kantine van de mini camping Tussen de Dijken. 

(zie foto’s)

Daar werd, onder een drankje en heerlijk Surinaams eten, aangeboden door de St Switi Marien, teruggekeken op het afgelopen jaar. De voorzitter bedankte alle vrijwilligers, waaronder Henk de Vries die samen met zijn partner in Suriname de distributie verzorgt maar nu tijdelijk in Nederland was en natuurlijk de beheerder van de loods Gerrit Kool en de nieuwe “huisbaas” Martin Hakkert. 

De vrijwilligers werden ook verrast door de komst van Dennis de Waard van de reder Berkman, die al meer dan 10 jaar de containers van de Stichting regelt. 

De loods staat  nog steeds erg vol. (voor minstens 2 containers aan hulpgoederen) Op dinsdag 23 januari 2024 is het de bedoeling weer een container te laden, nu met vooral schoolmeubilair. 

Namens het bestuur bedankte de voorzitter een ieder voor hun inzet het afgelopen jaar en wenste hen mooie Kerstdagen en een -in alle opzichten- uitstekend 2024 toe.