Op dinsdag 19 september gaan vrijwilligers van de Stichting “Vrienden van Suriname” weer een container met hulpgoederen laden en wel vanaf 13.00 uur vanaf de loods aan de Passewaaijse¬†Hogeweg 1 te Tiel. Dat wordt alweer de 9e container dit jaar (we houden mooi trend met de maanden)

Deze container zal geladen worden met ca 200 schooltafeltjes en stoelen. In de laadruimte die dan overblijft worden medische hulpmiddelen zoals verband, mondkapjes. rolstoelen, ziekenhuisbedden, etc geladen. 

We kunnen bij het laden hulp goed gebruiken. Al was het maar een uurtje.

We hopen om 17.00 uur klaar te zijn.

In de ochtend gaan Gerrit Kool (loods beheerder) en wat vrijwilligers weer de goederen klaar zetten. Dan zou je natuurlijk ook mee kunnen helpen. Neem gerust contact met Gerrit op. Tel 0624361401

Scholen gaan weer van start, oproep voor schoolmiddelen.

In oktober gaan de scholen in Suriname weer van start. De situatie in Suriname is nog steeds belabberd. Dat blijkt wel uit het feit dat de Stichting voor het eerst in de 25 jaar dat vrijwilligers van de Stichting actief zijn, vanuit Suriname, van verschillende kanten, het verzoek komt om schoolartikelen, zoals pennen, potloden, papier, schooltassen (rugzakjes) etc beschikbaar te stellen.

Uiteraard proberen we aan die verzoeken te voldoen.

Met Reinders Oisterwijk, (leverancier van schoolproducten), hebben we een afspraak wat betreft de levering van gebruikt schoolmeubilair. 

Het is heel plezierig te kunnen melden dat zij een pallet vol schriften beschikbaar stellen. Dat zijn ca 8.000 schriften.!! Uiteraard zullen we ook die schriften gaan laden op 19 september.

Daarnaast hebben we van een leverancier van pennen de toezegging van ca 10.000 pennen….

Toch kunnen we nog best papier, potloden en schooltassen gebruiken…..

Wie kan met deze goederen helpen?? 

Fietsenproject

De inzameling van fietsen loopt gestaag. Heeft u nog een fiets staan die u niet meer gebruikt? Dan willen wij die graag voor Suriname, ook als die wat opgeknapt moeten worden.

Tiel help TylTyl.

De TylTylschool in Suriname is een school voor kinderen met een lichamelijke en / of verstandelijke beperking. Er is een verzoek om kleding en speelgoed voor deze kinderen.