Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname waren gisteren weer een container met hulpgoederen aan het laden toen zij een erg opmerkelijk bezoek kregen. Piet Linnebank met zijn collega Henk, van het Nederlands Politie Orkest, kwam met een grote Politie Truck naar de opslagloods.Was er sprake van een grootschalige politieactie? Was men op zoek naar een grote drugszaak? Niets was minder waar!

De truck was namelijk geladen met allerlei muziekinstrumenten, zoals fagots, drums, saxofoons, bestemd voor het Politieorkest in Suriname.Die werden rechtstreeks in de container geladen. (zie foto)  Klesteo, de kledingbank in Tiel, had voor veel zakken met  -overtollige- kleding gezorgd waarmee de instrumenten extra goed beschermd werden. 

Symbolische overdracht

De heer Sew Soekhlal was als liaison van het Ministerie van Justitie en Politie aanwezig. Als symbolische overdracht overhandigden Piet Linnebank (links op de foto) en zijn collega hem een muziekinstrument. De container werd vervolgens propvol geladen met allerlei hulpgoederen.

Eerbetoon:

De heer Soekhlal kwam overigens niet met lege handen. Nadat de container geladen was, verraste hij de vrijwilligers met een heerlijke Surinaamse maaltijd.

Dhr Soekhlal vertelde dat zeer recent in Suriname gevierd was, dat 150 jaar geleden, de eerste Hindoestanen in Suriname gearriveerd waren.

De vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname zijn al meer dan 25 jaar actief voor alle mensen in Suriname die hulp nodig hebben.Waaronder hindoestanen. Als dank overhandigde hij de vrijwilligers een herinneringsspeld. Voorzitter Will van Rhee en zijn rechterhand Gerrit Kool werden geëerd met een medaille en oorkonde.

Fietsen

De oproep om fietsen in te leveren was erg succesvol. Er werden meer dan 20 fietsen -sommigen niet van nieuw te onderscheiden- gebracht,Overigens kan men in Suriname fietsen -ook opknappers- nog goed gebruiken. De fietsen gaan in een volgende container, wellicht al in september, mee. Mocht u nog een fiets (opknapper geen probleem) hebben die u wil schenken: neem dan contact op met de beheerder van de loods, Gerrit Kool 0624361401