Enige weken geleden zijn vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname naar Den Haag geweest en hebben daar een container met medische hulpgoederen geladen voor het s Lands Hospitaal in Paramaribo. Daarna hebben zij echter niet stil gezeten.

Zo hebben Henny en Jacco in Vlaardingen een flink aantal dozen met gezichtsmaskers en desinfecterende gel opgehaald.Gerrit en Will zijn in Utrecht, Driebergen en in Leusden geweest om daar onder andere medicijnkarren op te halen. Aansluitend in het ziekenhuis te Tiel door tussenkomst van Dhr Pothuizen en Tim Elenbaas 11 mooie moderne onderzoeks tafels opgehaald. (zie foto’s) 

Autobedrijf Willekes te Tiel helpt.

Het laden van de karren en onderzoek tafels was eenvoudig omdat autobedrijf Willekes geheel belangeloos een zogeheten bakwagen ter beschikking stelde. Nogmaals dank daarvoor.
Door tussenkomst van Georgette ontvingen we van Klesteo weer een grote hoeveelheid kleding.

Jan Wekema, een van de vrijwilligers van “het eerste uur” en woonachtig in Balloo heeft in Groningen een flinke hoeveelheid incontinentieverband en dergelijke opgehaald. Pieter heeft toegezegd dat de komende tijd in Balloo op te halen. Gerrit, Ronald, Rene en Will hebben in Culemborg stoelen opgehaald en in Tiel schoolmeubilair. as Donderdag gaan zij weer naar Culemborg om daar de bij de stoelen horende tafels op te halen. 
Kortom: de vrijwilligers “zitten niet op hun handen”.

Het is de bedoeling om medio april weer een container te laden bij onze loodsaan de Papesteeg 36 te Tiel. De bedoeling is om dan voornamelijk medische hulpgoederen in te laden. In deze zal ook samengewerkt worden met de Stichting Ondersteuning Vaatchirurgie Suriname. Zo zal deze stichting 115 dozen met medische hulpgoederen meesturen. 

Voor meer informatie: zie de website:www.vriendenvansuriname.nl of bel met de beheerder van de loods Gerrit Kool 0624361401