Eind 2017 heeft de Stichting een container met voornamelijk schoolmeubilair en kleding bestemd voor de openbare school Santopolder verscheept. De oud onderwijzeres mevrouw Maudy Tjho heeft dit transport mogelijk gemaakt door een groot deel van de transportkosten te betalen. Hieronder vindt u het verslagje van mevrouw Tjho en enige foto’s.

Beste meneer Will,

ik heb gisteren eindelijk de foto’s ontvangen van de juf Handenarbeid van de OS Santopolder (Sunnypoint). Ik begrijp nu waarom ik van meester Ram wel drie keer een hartelijk bedankje kreeg: de klas ziet er nu geweldig uit. Je vergeet het kippengaas, en dat de TL buizen het niet doen en de smerige wc’s….
U krijgt van mij in mei, juni de vraag om een tweede container naar hen te sturen.
Kasten, Nederlandse woordenboeken, atlassen en ander naslagwerk voor in de bovenbouwklassen, en natuurlijk nog heel veel meer tafels en stoelen. Dit schrijf ik overigens ook ter mijner eigen herinnering op.
Het schoolhoofd Olivia wees me op een collega die een mooie blouse uit de meegestuurde kleding gekozen, aanhad. Maar haar eerste wens is kasten in de klas om daar het leermateriaal en de schriften in op te bergen. Ik zag dat twee leerlingen (in de 5e en de 7e lesgroep) “hun” tafeltje heftig beschermden, omdat ze in de la daaronder hun spullen in hadden opgeborgen. Scheelt natuurlijk het mee naar huis nemen en dan weer de volgende dag of na het weekend vergeten mee naar school te nemen.
mvg Maudy Tjho

20180119 (3)