Maand: augustus 2024

IN HET WEEKBLAD “HET KONTAKT”:

In Het Kontakt is een mooi artikel opgenomen, plus een groepsfoto van de Vrijwilligers van de St Vrienden van Suriname met de Ambassadeur van Suriname dhr Khargi. Zie hieronder. https://www.hetkontakt.nl/tiel/nieuws/396451/ambassadeur-steekt-vrienden-van-suriname-hart-onder-de-riem

GEZELLIGE VIERING VAN HET 21-JARIG JUBILEUM VAN DE STICHTING

Afgelopen dinsdag hebben vrijwilligers van de Stichting “Vrienden van Suriname” weer een super grote container met hulpgoederen voor Suriname geladen. (de 8 e !!! van dit jaar).Tevens werd ook een grote vrachtwagen mét aanhanger, vol met schoolmeubilair, gelost.

Daarna zijn de vrijwilligers naar de mini camping Tussen de Dijken gegaan waar zij door Rina en Jan hartelijk werden ontvangen. Riel Sarkam, een van de vrijwilligers, bood vervolgens een heerlijke Surinaamse maaltijd aan. Vervolgens werd even stilgestaan bij het feit dat het 21 jaar geleden was dat de Stichting, door Henk de Vries, Bart van Doorn en Will van Rhee, werd opgericht. 

Ook de Ambassadeur van Suriname in Nederland, dhr R. Khargi was, samen met zijn echtgenote, aanwezig om dit jubileum samen met de vrijwilligers te vieren. Zijn komst werd door de vrijwilligers zeer op prijs gesteld. Om 18.00 uur hield de voorzitter een toespraakje, waarna dhr Khargi een dankwoord uitsprak. Vervolgens werd een toost uitgebracht.

Uit de foto’s (gemaakt door Henk de Vries) blijkt dat het weliswaar een informele, maar zeer zeker ook een gezellige bijeenkomst was.

STICHTING “VRIENDEN VAN SURINAME” BESTAAT 21 JAAR

Vrijwilligers van de Tielse Stichting “Vrienden van Suriname” zijn al meer dan 25 jaar actief voor de hulpbehoevenden in Suriname. In augustus 2003 is bij notaris Aitton de Stichting opgericht. Voorzitter werd Will van Rhee, Secretaris Henk de Vries en  Penningmeester Bart van Doorn

Het bestuur wil bij het 25 jarig jubileum een echt feest houden, maar wil dit 21 jarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan en gaat dit met de vrijwilligers op informele wijze vieren. Op dinsdagmiddag 13 augustus as gaan vrijwilligers bij de loods aan de Passewaaijse Hogeweg 1 te Tiel weer een grote container met hulpgoederen laden.(de 8e van dit jaar) Daarna worden we ontvangen bij de mini camping Tussen de Dijken waar een van de vrijwilligers een heerlijke Surinaamse maaltijd aan de vrijwilligers aanbiedt. Om ca 18.00 uur wordt dan, in aanwezigheid van vrijwilligers en vrijwilligers :”van het eerste uur”, stil gestaan bij het jubileum. 

Stichting steunt kindertehuis.

Het is de bedoeling om ook goederen te verschepen voor het kindertehuis Nos Kasita. (Ons Huis) Te denken valt aan : speelgoed, kleding, schrijfgerei, computers/laptops, muziekinstrumenten, fietsen etc  Mocht u nog wat van deze goederen hebben dan kunt u deze afgeven bij de loods. Of neem contact op met de beheerder van de loods, Gerrit Kool telefoon 0624361401 of mail naar: wjpvrhee@gmail.com

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén